ВИДЕО: Лацио заби три гола на Катания и е на полуфинал

снимка: БТА

Лацио разби Катания с 3:0 на "Стадио Олимпико" и стана първият полуфиналист за Купата на Италия.

 

„Бианкочелестите" изиграха силен мач, а попаденията за тях бяха дело на Ернанеш в 61-та и 91-та минута и Стефан Раду в 30-та минута.

 

На полуфиналите футболистите на Владимир Петкович очакват победителя от утрешния сблъсък между Ювентус и Милан.

 

Лацио започна мача на високи обороти, но първото сериозно положение бе пред тяхната врата. Още в 5-та минута Мариано Иско от състава на Катания уцели гредата на врата на Албано Бизари.

 

Столичани бързо овладяха играта и след няколко пропуска Лорик Кана центрира в 30-та минута и Стефан Раду с хубав удар с глава ги изведе напред в резултата.

 

До края на полувремето Ернанеш и Серджо Флокари пропуснаха да удвоят аванса на своите, а за Катания можеше да се разпише Гонсало Бергесио.

 

В началото на втората част гостите на няколко пъти застрашиха вратата на Лацио, но в 61-та минута възпитаниците на Владимир Петкович удвоиха своята преднина. Флокари преодоля играч на Катания, нахлу в наказателното поле, намери Ернанеш и той се разписа за 2:0.

 

В края на двубоя сицилианци опитаха да вкарат гол, който да ги върне в мача, но вместо това регистрираха трето попадение в мрежата си. Негов автор отново стана Ернанеш, който в първата минута на даденото от съдията продължение фиксира крайното 3:0 и затвърди доброто представяне на „римските орли" в последно време.

 


szólj hozzá: Lazio vs Catania 3:0 GOALS HIGHLIGHTS