ВИДЕО и СНИМКИ: Меси показа Златната топка на „Камп Ноу“

галерия:

снимка: БТА

Лео Меси използва домакинството на Малага в турнира за Купата на краля, за да покаже на „Камп Ноу" спечелената рекордна 4-та Златна топка.

 

Аржентинският магьосник обра овациите на трибуните преди началото на сблъсъка между два от представителите на Испания в елиминационната фаза на Шампионската лига.

 

С постижението си Меси вече е номер 1 в историята на връчването на най-престижния индивидуален приз, задминавайки Мишел Платини.

 

Бълхата получи Златната топка от ръцете на бившия италиански национал Фабио Канаваро, който спечели отличието през 2006 година.

 

Меси излезе на терена срещу Малага със специални бутонки, олицетворяващи триумфа му.

 

Самият дизайн на новите му обувки е доста семпъл - от немския концерн са решили просто да изпишат годините, в които Ла Пулга е грабнал Златната топка. Всички 4, които го затвърдиха факта, че е най-великият футболист, играл по футболните терени на света и Европа.

 

Всяка една от годините - 2009, 2010, 2011, 2012, е поставена в слънцето, което е поставено в средата на флага на Аржентина - Sun of May. Моделът е Адидас F50, като има два цвята - черен и златен.

 

Към дизайнът е прибавено и логото на супергерой на Меси, като то се вижда ясно на всяка една от обувките му. Избраният цвят отново е златният.

 

До момента във всички турнири Меси върви доста добре - 37 гола в 29 мача, като наскоро заплаши пореден рекорд на бивша икона във футбола - Роналдо.

 

Ако се разпише в следващия мач на Барселона в Примера дивисион срещу Реал Сосиедад, то аржентинският магьосник ще има голове в 10 поредни срещи от първенството, което за последно бе постигано именно от легендата на Бразилия.