Звездни интриги удрят лошо по Кобрата

Родната гордост в проби бокса Кубрат Пулев и амбицията му да се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла на IBF още до края на 2019 година могат да срещнат сериозен отпор. Причината не се крие толкова в нежеланието на британеца да дели един ринг с Кобрата. А по-скоро в тиха битка за влияние между неговия мениджър Еди Хърн и новия промоутър на българина - Боб Аръм.

Според специализирания сайт boxen1.com от щаба на Ей Джей търсят варианти да отложат максимално във времето задължителната защита на клиента си срещу родната звезда. Изданието посочва, че Топ Ранк, с която Пулев подписа договор наскоро, е основният конкурент на Мачрум Боксинг на Хърн в борбата за абсолютно влияние в професионалния бокс. Именно това е и една от причините за мач между Джошуа и Пулев да не се преговаря, пише "Тема Спорт".

“Не можем да виним Еди Хърн, че не изглежда заинтересуван да промотира мач за титлата срещу Пулев, още повече след като българинът подписа промоутърски договор с най-големия му конкурент - Боб Аръм. Остава да видим как IBF ще реагира и дали ще отнеме титлата на Джошуа, но едва ли ще се стигне до подобен сценарий, тъй като всички федерации искат да спечелят от големите мачове в тежка категория, а това може да стане само с участието на едно от трите големи имена - Джошуа, Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри в афиша”, анализират в boxen1.com. 

Сайтът повдига въпроса и за периода, в който Джошуа трябва да защити титлата си срещу Кубрат. “Защо никой не говори за мача с българина? Той от доста време е официален претендент за титлата на IBF - след победата над Хюи Фюри през октомври в София, а Джошуа трябва да направи защита срещу него до шест месеца по-късно, иначе ще загуби пояса. Овакантяването на титлата може да бъде предотвратено единствено от мач за обединяване на пояси, ако федерацията удължи срока за защита. Ако IBF реши да спази собствените си правила, би трябвало да му отнемат титлата най-късно през април догодина, ако Джошуа не се изправи срещу Уайлдър или Пулев”, казват още от специализирания сайт.