Звездите на Ботев подпомогнаха благотворителна кампания

снимка: Plovdivderby.com

Ники е на 3 годинки. Като повечето деца на неговата възраст е срамежлив, стеснителен, но бързо се отпуска пред нови хора и тогава показва прекрасната си и по детски чиста усмивка. Сигурно се питате, защо спортен сайт ви запознава със съдбата му.

При малкия Никола ни заведе вратарят на Несебър Росен Андонов. Той заедно с неговите колеги и приятели Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов посетиха дома на Ники и неговата Майка (не случайно с главна буква).  Ники страда от Детска церебрална парализа. Той е поредното по-специално дете, от което много от нас отвръщат глава, а родители дърпат децата си от детските площадки, когато Ники е там да се полюля. Представяте ли си какво е усещането за един родител, когато другите дърпат децата си, за да не са близо до неговото? Никола вече е претърпял над десет операции. За щастие Ники няма увреждания на мозъка и е съвсем адекватно дете. Нощем получава зверски болезнени мускулни спазми, но те не могат да сломят борбения му дух. От Полша дават гаранции, че Ники ще се възстанови напълно и ще проходи, ще може да тича с връстниците си. Майка му обаче няма средствата да го прати там.А те не са никак много. 

САМО 5 500 евро могат да променят изцяло живота на Ники, който можеше вече да не е между живите, ако майката бе послушала лекарите при раждането му, които я съветвали да го остави в дом. Е, тя не го е направила, за разлика от баща му, който е избягал и в момента по никакъв начин не помага на рожбата си. Ники показа вчера на тримата футболисти своята най-добра приятелка. За съжаление или не, това е Анджела от играта на мобилния телефон. Анжела не извръща поглед от него, а напротив, готова е да откликне на повика му за игра. Жалко, нали? Един софтуер е по-човечен от много от нас, но повярвайте ни - такава е реалността. За държавата, какво да кажем? Нея пак я няма!

Майката на Ники все още чака да бъде одобрена за личен асистент на детето си, за да може да получава някаква помощ. Защото тя не работи. Няма и как, когато си отдал живота си на едно по-различно дете, което не можеш да пратиш в ясли, след това в детска градина и училище. Всъщност тя това работи. Само, че 24/7. Без почивен ден. Неуморно, но освен Ники, няма кой друг да й го признае. Ники има шанс да приключи битката, която с майка му водят с успешен край, но са му нужни 5500 евро! 5 500 причини да подадем ръка на 3-годишния Никола. Ние ще го направим, МОЛИМ ВИ, направете го и Вие!  

Дарителска сметка  в Уникредит Булбанк IBAN: BG22UNCR70001522564636 BIC : UNCRBGSF Титуляр:  Никола  Димитров Телефон за връзка: 089 2336123  

Вижте разказа на майката на Ники за борбата им - нейната и неговата, за жестокостта на лекари и държава. Вижте, защо тя заслужава да й подадем ръка...

plovdivderby.com