Звезда на Андерлехт напълни гащите след бомбите: Страх ме е, махам се

снимка: БГНЕС/EPA

Аржентинският нападател на Андерлехт Матиас Суарес обяви, че се страхува за живота си след терористичната атака в Белгия вчера и заяви, че след края на сезона си стяга багажа и напуска европейската държава.

"Не си бях у дома, пътувах към тренировка, и чух за атаките по радиото. Беше много страшно. Опитах се да се обадя на дъщеря си, за да видя дали е добре, и дали трябва да отида да я взема. Тренировката бе отменена. Бях ужасен, особено от притеснение за семейството ми," заяви Суарес, който играе за Андерлехт вече от осем години.

"След случилото се в Париж, всички се промениха. Вече не виждаш толкова хора по улиците, в магазините. Хората почти не излизат, защото ги е страх. В Брюксел има квартал с много джихадисти и хора, които правят ужасни неща. За съжаление, всички знаехме, че нещо такова може да се случи," обясни Суарес пред испанска телевизия, цитиран от "As".

"Не е заради страната, тя е страхотна. Обичам Белгия и хората тук. Но разговарях с жена ми и агента ми, и за сигурността на семейството ми, съм решен да напусна през юни."