Златното момче на българския бокс дебютира при професионалистите

Световният и олимпийски шампион за младежи Благой "Golden Boy" Найденов ще запише своя официален дебют в професионалния бокс, потвърди и неговият промоутър Гари Хайд.

Златното момче на българския бокс ще се качи между въжетата в румънския град Клуж на 21 февруари, като негов първи опонент в профибокса ще бъде 31-годишният иранец Фата Багбан.

18-годишният Благой Найденов ще стартира професионалната си кариера в категория супер средна, като неговият първи опонент разполага с актив от 8 победи и 8 загуби на сметката си.

Като цяло не се очаква иранецът да бъде реална конкуренция на талантливия българин, като такъв подход с избор на първи опоненти е напълно нормален за началото на всяка обещаваща професионална кариера.

В края на месец декември стана ясно, че Благой Найденов е взел решение да отложи професионалния си дебют и да участва на Олимпийските игри в Рио де Жанейро, провеждайки разговор с един от големите благодетели на българския спорт Гриша Ганчев.

В последствие обаче талантливият боксьор промени отново решението си и реши да встъпи в профибокса, правейки първите си стъпки под ръководството на популярния ирландски мениджър Гари Хайд.

Според повечето анализатори и любители на бокса, Благой Найденов ще бъде едно от големите имена в средна категория в следващите години.

Мачът между Благой Найденов и Фата Багбан вече бе вписан и в регистрите на боксовата библия BoxRec.