Жител на Вашингтон в Самолов: Нов играч на Рилецо развява памперси в бакалия

Как се чувства един жител на Вашингтон в Самоков? Новият баскетболист на Рилски спортист Джерел Симънс знае, но не казва. Той пристигна у нас преди два дни и вече се е видял в чудо. Като за начало багажът на Симънс се загубил при смяната на полетите. 22-годишният гард приел новината философски и се запътил към бакалия в града, откъдето да се снабди с неща от първа необходимост. След като избрал няколко чифта чорапи, Джерел потърсил тоалетна хартия, но когато не намерил, нарамил пакет памперси и обявил на всеослушание, че ще му свършат същата работа.

На следващата сутрин Симънс решил да закуси. Той обаче останал изумен, когато в първата закусвалня му предложили топла баничка. Американецът я помислил за мазен хляб и споделил пред съотборниците си, че за първи път вижда такова нещо. След поредната среща с българската действителност гардът се отправил на шопинг тур из софийските молове. В крайна сметка си купил само бельо, въпреки че изгубения му багаж още го няма. Джерел Симънс е роден във Вашингтон и досега не е напускал Съединените щати.

Това до голяма степен обяснява стреса, който преживява в Самоков. Днес баскетболистите на Рилски спортист започват подготовка за новия сезон. Треньорът Людмил Хаджисотиров-Удо събира отбора във фитнес залата. Рилецо ще участва в Шампионската лига, отборът посреща беларуския Цмоки Минск на 27 септември.