Жеков: "Червените" няма да са шампиони, дори да си скъсат трътките! Жеферсон е менте

снимка: lap.bg

Голмайстор номер 1 в историята на българския футбол Петър Жеков даде интересно интервю за колегите от "Меридиан Мач", в което основна тема бе поведението на Фернандо Каранга. Действията на нападателя извън терена предизвикват полемики сред футболните фенове, но носителят на "Златната обувка" за 1969 г. заяви, че той също се е държал по подобен начин.

"Той си е такъв, не знае какво прави. Ще му кажа на Стамен Белчев да проведе сериозен разговор с него, но не вярвам да го разбере. Знам защо го прави. Знае, че е незаменим и без него лошо. Аз навремето също си позволявах да пуша пред съблекалнята на ЦСКА. Симолията веднъж ми направи забележка, но тъй като нямаше кой да пусне вместо мен, ме остави на мира. Така и Каранга ще се държи по подобен начин, докато не му намерят заместник", заяви Жеков. 

Той разкри, че е очаквал много по-лесна победа на "червените" в Благоевград срещу Пирин. Както знаете, ЦСКА-София направи пълен обрат и спечели с 2:1 с гол в 93-ата минута на Каранга. 

"В края имаше и късмет, но той отива само при по-добрите, както парите отиват при богатите - житейска истина", сподели голмайстор номер 1 на "А" група. Той изрази своето недоумение от качествата на Жеферсон и заяви, че е по-добър от него, дори на тази възраст.

"Трябва само да потичам две седмици и ако ни пуснат в един квадрат 4 на 4, поне три пъти поред ще го мина, няма да види топката. Продадоха си най-доброто момче Антон Недялков и взеха някакво менте. Няма как да станат шампиони, дори да си скъсат трътките", недоволства Жеков.

"Левски ще паднат, защото са по-слаби и от нас. Няма как, а те и дузпи не могат да бият. Това момче Нашименто направо я изплю в аут", прогнозира легендата на ЦСКА за предстоящото дерби на 18 март, което се явява последен кръг от редовния сезон.