Жан Тод обеща да разгледа правилото за точки

снимка: Guliver/Getty Images

Президентът на ФИА Жан Тод сподели, че шефовете на Формула 1 трябва да премислят новото правило за удвояване на точките.

Критиките на феновете за решението от този сезон не спират да валят. Целият моторен свят почти единодушно осъди промяната в правилата.

Sporta.bg напомня, че една от промените за новата турбо ера във Формула 1, е удвояването на точките само от последното състезание в Абу Даби. Това бе направено с цел запазване на интригата до последния кръг и този сезон ще бъдем свидетели на революционното решение.

Въпреки негативните реакции от страна на фенове и специалисти, шефовете на Ф1 не отстъпиха от решението си. Това само повиши напрежението, тъй като голяма част от зрителите и феновете се оплакаха също и от новия звук на двигателите.

Пренебрегването на желанията и критиките може да изиграе лоша шега на ръководството на Формула 1.

Президентът на ФИА заяви, че правилото с двойните точки трябва да бъде разгледано по-сериозно и да се обърне внимание.

„За да достигнем до промяна в правилата ни трябва единодушно съгласие на всички ръководители. Ако не го постигнем, няма как да направим нещо“, коментира той.

„Наскоро имахме среща с ръководството и на въпроса дали ще обмислят промени те отрекоха категорично“.

„Аз лично останах изненадан, че виждаме такава голяма реакция за толкова малка промяна“, допълни Тод.

„Трябва да се вслушаме в исканията на феновете и да видим какво ще се получи“.

Бившият пилот от Формула 1 Ники Лауда също не остана настрана и заяви възмущението си от промяната и обяви, че това е голяма грешка.

„Мисля, че това е напълно грешно решение. То ще доведе до много рисковано последно състезание, което никой от нас не иска да вижда“, коментира легендата.

„По едно време говореха за удвояване на точките в 3 състезания. За щастие не се прие.“

„За съжаление трябва да се примирим със ситуацията“, допълва Лауда.

„Беше грешка, да се надяваме догодина да се промени.“

„Не казвам всичко това, защото съм от Мерцедес в момента. Казвам го като пилот и фен на моторните спортове“, завърши Ники Лауда.