Здравко от Ритон: ЦСКА е с люляков манталитет и глупав пълнеж

Един от най-известните „червени“ привърженици – Здравко от „Ритон“, коментира случващото се в ЦСКА-София. Ето какво сподели той за „Меридиан мач“:

Не мога да си намеря място от яд. Това не е ЦСКА, а отбор с провинциален манталитет от областта на люляците. Клуб, който живурка, за да се класира в Топ 3 на първенството, без да има каквито и да било шампионски амбиции. В началото на сезона бях обнадежден. Дори си помислих, че може би ще сложим край на доминацията на Лудогорец. Да, обаче не съм бил прав. За поредна година в края на сезона отново ще мислим за началото на следващото първенство с празни ръце. Без титла и без Купа.
Вина за това положение до голяма част носи треньорския щаб, и най-вече кондиционните специалисти. В последните няколко кръга се вижда, че силите на футболистите стигат само за едно полувреме. Да не говорим, че читавите ни играчи са 6-7, а останалите са глупав пълнеж. Виждате, че почти всеки гол, който ни вкарат, минава или през Станислав Манолев, или през Кристиян Малинов. Това са момчета с големи сърца и малко мозък. Съмнявам се една книга през живота си да са прочели. А за футбола не трябват само здрави крака, но и акъл.

На последния мач срещу Ботев (Пд) усетих, че съм претръпнал. Нямах сили дори да се ядосам като Гриша Ганчев, че дава пари за любимия ми клуб, ама така вече не се търпи. Не знам дали той е виновен или тези, които пряко ръководят клуба, но вече е ужасно. Изобщо не трябваше да се взимат онези футболисти от Литекс. Та те за нищо не стават!
За смяната на треньора няма да бъда остър, защото не съм в кухнята и не знам какво точно е наложило махането на Стамен Белчев. Само ще кажа, че е хубаво и следващия сезон начело на отбора да бъде българин. С чужденци не става. Това, което става в Левски, не се дължи на Делио Роси. Той е много слаб треньор и се надявам дълго време да остане на „Герена“. Играта на Левски се дължи на силните футболисти, които ние нямаме.

Друг е въпросът за съдийските тесли, които търпяхме цял сезон. Ще дам пример с оня катър от Левски Яблонски – скъса се да ни рита, а картон няма.

В ЦСКА е нужна промяна, чистка -каквото искате го наречете. Защото на този велик клуб не му отива друго място, освен първото. Защото това е ЦСКА.