За старта на Евро 2016: В Тайланд погнаха букмейкърите

Полицията в Тайланд погна местните букмейкъри в дните около откриването на Евро 2016. Причина за това са очакваните незаконни залагания покрай големия форум. Пазителите на реда са твърдо решени да се справят с този проблем, а за целта е създаден и специален център в столицата Банкок. Той ще контролира букмейкърите и най-вече големите залози, голяма част от които са нерегламентирани.

Говорителят на полицията в столицата на Тайланд Пол Май Ген Пингмуанг обяви, че за да бъде операцията успешна, пазителите на реда трябва да активно да следят залаганията и да вземат легални мерки срещу букмейкърите и комарджиите.

Основна мишена на полицията ще бъдат големите градове в страната. Под наблюдение ще бъдат над 100 букмейкърски къщи, а до момента вече са заложени над 10 млн. от местната валута, което се равнява на 250 000 евро.

Пингмуанг даде да се разбере, че малките букмейкъри и техните клиенти също попадат под закона за залаганията. Същото важи и за онлайн залаганията, а полицията ще се координира с министерството на информацията и технологиите и съседните страни, за да бъдат деактивирани сайтове, предлагащи онлайн хазарт, а операторите ще бъдат арестувани.

"Труд"