Илиян Мицански повежда атаката на ЦСКА

снимка: БГНЕС/EPA

Ръководството на ЦСКА е на път да осъществи пореден шумен трансфер. "Червените" са стартирали преговори с опитния нападател Илиян Мицански. Българският национал е свободен агент, след като напусна южнокорейския Сувон и е много вероятно да поведе атаката на „червените“ от есента. Той вече е постигнал принципно споразумение с шефовете на „армейците“ и ако не се появи солидна оферта от чужбина, ще се завърне в родната „А“ група. През последните 11 години Мицански неизменно играеше зад граница. Нападателят направи солидна кариера в Полша и Германия с екипите на „Амика“, „Лех“ (Познан), „Корона“, „Заглембе“, „Кайзерслаутерн“, „ФСВ Франкфурт“, „Инглощат“ и „Карлсруе“, преди да поеме към Азия.

От своя страна на „Армията“ са силно мотивирани да се подсилят с опитни български футболисти, които да се превърнат в гръбнака на тима. С ЦСКА вече подписа доскорошният страж на „Черно море“ - Георги Китанов. Много е вероятно към „червените“ да се присъединят и Николай Бодуров и Станислав Манолев. Българските национали вече са се разбрали със собственика на клуба Гриша Ганчев и подобно на Мицански са готови да се завърнат у нас.

Очаква се новите попълнения да бъдат представени официално на 14 юни. Веднага след това тимът заминава на първия си подготвителен лагер. Той ще протече в Тетевен от 14 юни до 28 юни.

"Труд"