За пръв път: Излъчват Нотингам - ЦСКА в събота

снимка: Булфото

Историческият футболен мач Нотингам Форест - ЦСКА ще бъде показан за първи път в български ефир и зрителите ще могат да видят как ЦСКА елиминира двукратния европейски клубен шампион Нотингам форест.

Канал 3 излъчва мача от шестнадесетфиналите на турнира по футбол за купата на европейските шампиони между Нотингам форест и ЦСКА тази събота, 10 май, от 16:00 часа.

След 34 години феновете на футбола ще могат да видят един от най-интересните и най-силни мачове на български отбор в евротурнирите.

Мачът-реванш от шестнадесетфиналите на турнира за купата на европейските шампиони се игра на 1 октомври 1980-та година в Нотингам, но до днес никога не е показван на родна публика.

С победата си с 1:0 като гост ЦСКА продължи напред в най-престижния футболен турнир в Европа. Освен че ще видят уникалния мач, в ексклузивното спортно студио на Канал 3 зрителите ще разберат какво прави и как живее днес голмайсторът Ружди Керимов.

Ще видят и изключително емоционални интервюта с останалите играчи от звездния отбор на ЦСКА от 1980-та година. Единствено камерата на Канал 3 запечати просълзените им лица преди дни, когато за първи път самите те изгледаха знаменитата си победа над Нотингам форест.