За колко пари е привлечен Асприля в Литекс

снимка: pfclitex.com

От Литекс определиха като смехотворни спекулациите, че звездата на "оранжевите" Данило Асприля може да премине в Левски. Колумбиецът прави отличен сезон и нищо чудно още през зимния трансферен прозорец да бъде продаден. Интерес към него не липсваше и през лятото. Клубът обаче отхвърли офертите за правата му, дошли от Турция и Азия.

В Ловеч са категорични, че ще продадат Данило само при много изгодна оферта, въпреки че са го привлекли за изключително скромна сума. "Асприля ни струваше точно 15 хиляди долара", призна Гриша Ганчев. Преди да заиграе в Литекс, дясното крило риташе за колумбийския Патриотас. Носил е още екипите и на Санта Фе, Рампала Хуниорс и Депортиво Перейра.

Асприля няма да бъде първият случай, в който четирикратните шампиони на България привличат качествен играч почти без пари, след което го продават скъпо навън. Подобна бе ситуацията и с друг флангови играч - Дока Мадурейра. Бразилецът пристигна в Ловеч през 2008 за скромните 5 хиляди долара, а през 2011 бе продаден в Турция за 2,5 милиона лева.

"Тема Спорт"