Юношите на ЦСКА с лекция за новостите в съдийството

снимка: cska.bg

ЦСКА предприе поредната разяснителна инициатива. Клубът покани главния методист на Съдийската комисия на БФС Детелин Баялцалиев да изнесе лекция на юношите старша и младша възраст, участници в двете елитни групи до 19 и до 17 години, съобщи клубният сайт.

Събитието се състоя в залата за пресконференции на стадион "Българска армия". Детелин Баялцалиев запозна бъдещите професионални футболисти с новостите в съдийството.

Лекцията бе подплатена с много видео анализи. Талантите от школата имаха възможност да зададат своите въпроси и да изкажат мнението си пред госта.

"Радвам се, че съм тук и има интерес от ваша страна, защото вие трябва да сте запознати с последните правила във футбола", заяви Баялцалиев в началото на срещата.

"От много време имахме намерение да организираме подобна лекция, защото тя ще е полезна за всички нас", добави директорът на школата Спас Джевизов.

На срещата присъства и административният директор на Клуба и бивш футболен съдия Димитър Димитров. Идеята на ЦСКА е подобни срещи да станат традиционни и на тях да присъстват и юношите от останалите отбори, не само тези от елитните групи.