Юнайтед отрязали Иско заради... голямата глава!

снимка: БГНЕС/EPA

ESPN разкри невероятна история от 2013 година с главни герои Иско и Манчестър (Юнайтед). Тогава още воденият от легендата сър Алекс Фъргюсън клуб пожелал испанския национал и пратил скаути в Малага, за да наблюдават магьосника, който тогава още не бе преминал в Реал (Мадрид). Скаутите изготвили подробен доклад за качествата на Иско, но имало един сериозен проблем - главата му била твърде голяма!

Скаутите съобшили на Съра, че испанският халф е много добър футболист, но не е достатъчно бърз, защото "главата му е много голяма в сравнение с тялото". Те преценили, че той дори ще има проблеми да си слага нормално тениската заради огромния периметър, който покривали скулите му. Абсурдната ситуация отказва Юнайтед от привличане на тогава още 21-годишния футболист.

Сега той е един от най-добрите играчи на Реал (Мадрид) и се превърна в основно оръжие за мениджъра Зинедин Зидан. Иско помогна на "кралете" да спечелят 3 пъти Шампионската лига и триумфира с титлата в Испания. Именно той отбеляза победното попадение във финала за Суперкупата на Европа срещу Манчестър Юнайтед във вторник. Е, не го направи с голямата си глава, но попадението бе впечатляващо и донесе още един трофей във витрината на "белия балет".