Юлиян Инджов: Правим нов ЦСКА! Чакаме реакцията на Гриша Ганчев

снимка: Канал 3

"Категорично правим отбор.” Това обяви пред “24 часа” един от главните акционери на оставащия без лиценз ЦСКА Юлиян Инджов. И вече е ясно, че освен дружеството ЦСКА (София) на Васил Божков, което трябва да бъде регистрирано днес, ще има още един ЦСКА!

Юлиян Инджов и Петър Манджуков вече са задействали и планове за стартиране от “Б” или “В” група с придобит лиценз. “Преговаряме с няколко отбора”, потвърди и Инджов. Вариантът за старт от втория ешелон е с лиценза на “Банско”. Ако новият ЦСКА на Инджов и Манджуков действително има претенции да участва в “Б” група, то трябва да даде своята заявка в БФС до края на тази седмица. Писмено намерение за участие във “В” група при задействане на такъв вариант пък трябва да се подаде до 22 юли. Срокът за заявка за “А” окръжна, където по план трябва да играе ЦСКА (София) на Васил Божков, е до 31 юли.

Но все още има шанс ЦСКА да си остане в “А” група, обяви на глас и Юлиян Инджов.

“Чакаме реакцията на Гриша Ганчев за решението на Васил Божков. Господин Ганчев не се е отказал окончателно. Все още има надежда да слее “Литекс” с ЦСКА, но без участието на Васил Божков”, добави пред “24 часа” строителният предприемач Юлиян Инджов, ангажиран с издръжката на досегашното “червено” футболно дружество.

В петък Гриша Ганчев нареди “Литекс” да картотекира играчите си за участие в Лига Европа. Днес се тегли жребият, а по план “оранжевите” трябва да започнат участието си от първия предварителен кръг с мачове на 2 и 9 юли.

Възможно е обаче те да се оттеглят. След това УЕФА ще трябва да реши дали на мястото на “Литекс” да влезе “Левски”, или изтегленият от жребия съперник директно да се класира напред.

Ганчев наистина започна поредица от срещи, в които ще се опита за последно да спаси ЦСКА в елита. Резултатът от тях ще бъде ясен днес. “Каква държава сме, ако ЦСКА или “Левски” отиде в окръжните групи?”, заяви той в неделя.

Според запознати всичко между Васил Божков и Гриша Ганчев приключило в петък, когато е трябвало да има последна среща. Божков обаче заминал на почивка в Сен Тропе. Преди това не дал категоричен отговор каква част от съфинансирането ще осигури. Заради това босът на “Литекс” се дръпнал.

В събота последва решението на Божков за ЦСКА (София) и старт от “А” окръжна. После и Юлиян Инджов обяви решението си за нов клуб със старт от “Б” или “В” група, но с едно наум, че чака последната дума на Гриша Ганчев.

Така и с днешна дата сигурно изглежда само едно - ЦСКА, който загуби лиценза си за професионалния футбол, вече няма да съществува. Очаква се процедура по обявяване на дружеството във фалит заради дългове от около 31 милиона лева от страна на 31-кратните футболни шампиони.

"24 часа"