Стоян Колев се връща на вратата

снимка: БТА

Стоян Колев отново става вратар. Бившият национален страж, избиран за №1 в „А“ група и в румънското първенство, ще пази за третодивизионния „Конелиано“ като играещ помощник-треньор. Последният мач на Колев бе за ЦСКА - победата с 3:1 над „Черно море“ на 13 декември, когато влезе резерва на Якуб Димиш и не пусна гол. След този двубой 39-годишният Колев отиде в щаба на Стойчо Младенов като помощник и спря със състезателната си кариера.

След като ЦСКА се разформирова, Колев остана без работа. Предложението да се включи в софийския “Конеляно” е отправено от треньора на отбора Николай Митов. Освен като вратар Колев ще води подготовката и на юношеския тим. Амбициите на „Конелиано“ са веднага да влезе в „Б“ група и след това да атакува елита. Интерес към Колев имаше също от бившия му клуб „Локомотив“ (Пд) и от новака в „А“ група „Пирин“.

Като футболист вратарят стана шампион на България с ЦСКА през 2003 година. Тогава бе избран и за вратар №1 в първенството. С националния отбор бе на Евро 2004, въпреки че не записа мач в Португалия.

"Труд"