Юбилеят на Левски впечатли BBC

галерия:

снимка: levski.bg

Преди по-малко от два месеца Левски отпразнува своя 100-годишен юбилей, а всеки, който имаше честта да се докосне до шоуто на Националния стадион „Васил Левски“ знае, че то трудно може да бъде описано с думи.

С невероятната подкрепа, която показаха феновете на „сините“ към своя тим те смаяха не само България, но и целия свят, а кадри от празника обиколиха световните медии, впечатлиха привържениците на най-великата игра и намериха място в различни калсации.

Два месеца по-късно обаче за празника на Левски все още се говори и то не къде да е, а в BBC. Престижната медия публикува материал, който е посветен на конкурс за снимки, направени от безпилотни самолети. Конкурсът е подкрепян от National Geographic, а снимките са публикувани в сайта Dronestagram.

Именно там сред най-популярните снимки се нарежда и фотос на Националния стадион „Васил Левски“ от въздуха минути след полунощ, когато близо 40 хиляди левскар създадоха невероятна огнена феерия.

В текста под снимката се обяснява именно, че е снимана по време на тържествата по повод 100-годишнината на един от двата най-големи клуба в България, който е играл двубой с Лацио.

Снимката се нарежда на трето място в класацията сред най-харесваните форографии и отстъпва само на френското принстанище Санари сюр Мер и 105-метровия водопад Тамул в Мексико.

4102150