Йордан Йовчев се срещна с кмета на Стара Загора

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта Йордан Йовчев посети вчера Стара Загора по покана на кмета Живко Тодоров. Двамата обсъдиха проектите за изграждане и реконструиране на модерна спортна база в града.


„Имате кмет, който е силно загрижен за спорта и съм уверен, че в Стара Загора ще се случат много хубави неща. Вратите на министерството са отворени за сътрудничество и екипът ни има желание да работи и помага за реализацията на всеки добър спортен проект", заяви на брифинг след срещата Йордан Йовчев.


В близки срокове ще бъде изградена площадка за стрийт фитнес, която ще разполага с най-модерните уреди. Намерението е тя да бъде тържествено осветена и открита с безплатен урок. Йордан Йовчев посочи, че тази площадка ще бъде като един малък гимнастически салон, достъпен и безплатен за всички, които имат желание да спортуват.


Заместник-министърът обеща да съдейства и за сертифицирането на ремонтирания гимнастически салон, за да може той да приема престижни международни състезания. До два месеца, след като бъде напълно оборудван, се планира да бъде открит официално със спортно състезание.
Живко Тодоров подчерта, че има амбицията Стара Загора да се утвърди като най-спортния град в страната.

 

Според него хората са жадни за спорт, но трябва да им се предоставят възможности и условия да го практикуват.


„Благодарение на реновираната лекоатлетическата писта на стадион „Берое", за първи път от 20 години насам градът ни има възможността да приеме домакинство на състезание от висок ранг като Балканиада по лека атлетика. Всичко което правим е насочено към младите хора и развитието на масовия спорт. Подобряваме базите, за да помогнем на подрастващите да се насочат към занимания със спорт, защото той дисциплинира и изгражда личности", сподели кметът.