Йордан Йовчев даде началото на нов проект на БСТ и пощите

снимка: БТА

Предлагането на услуги на Българския спортен тотализатор (БСТ) в станции на "Български пощи" ЕАД, бе обявено днес от заместник-министрите на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и на младежта и спорта Йордан Йовчев.

Проектът стартира в шест станции - в столичните квартали "Гео Милев", Люлин, Надежда, както и в градовете Ихтиман, Елин Пелин и Костенец.

До този момент 108 пощенски станции са лицензирани да предоставят услуги на Българския спортен тотализатор и се очаква дейността в тях да започне в началото на март.

От днес е достъпна и услугата електронен фиш, която пести време, както на клиентите, така и на служителите на пощите, каза по време на церемонията заместник-министър Георги Тодоров.

Вместо да попълва талон на ръка, човек може да каже цифрите и да получи готов фиш с холограмен стикер, поясни той. Фишовете ще са обработват с помощта на терминали, инсталирани на гишетата на "Български пощи".

Освен приемането на талони, в станциите ще бъдат изплащани и печалби до 200 лв.

На събитието присъстваха още изпълнителният директор на "Български пощи" Валентин Петков и председателят на Управителния съвет на Българския спортен тотализатор Нораир Нурикян.