Йордан Лечков ще защитава интересите на ЦСКА в БФС

снимка: Булфото

Ръководството на ЦСКА е постигнало договорка с Йордан Лечков да представлява интересите на „червените“ пред БФС и Изпълкома.

Sporta.bgприпомня че в петък стана ясен новия Изпълком на БФС. Тогава направи впечатление, че отборите на Левски и ЦСКА нямат свои представители за разлика от почти всички останали водещи клубове. Йордан Лечков пък бе преизбран за вицепрезидент на БФС.

Самият Тодор Батков заяви по време на Конгреса, че не иска изобщо да се занимава с Изпълкома и няма да участва в него.

Йордан Лечков беше на нож по едно време с предишното ръководство в лицето на Титан заради трансферите на Иван Стоянов, Костадин Стоянев и Коста Янев.

Сега обаче стана ясно, че племенникът на Лечков Иван Стоянов се завръща в ЦСКА и това е още един признак за стопляне на отношенията по оста ЦСКА – Лечков.

По този начи ЦСКА ще има сериозно лоби в БФС след като в последните месеци напрежението между двете институции нарасна много и се стигна до там, че фенове на ЦСКА да потрошат входа на футболната ни централа с камъни.

Ето и официалното изявление на ръководствот на ЦСКА в официалния сайт:

Във връзка с многото запитвания на феновете, ръководството на ПФК ЦСКА информира, че по взаимна договорка представителството на интересите на ПФК ЦСКА АД в новия Изпълком на Българския футболен съюз ще се осъществява от г-н Йордан Лечков.

Включването в Изпълкома на редица президенти и собственици на футболни клубове прави това решение логично и обосновано.

Ръководството на ПФК ЦСКА АД изразява своята увереност, че новият Изпълком на Българския футболен съюз ще провежда политика за създаването на най-добрите условия за развитие на българския футбол и за провеждането на футболния шампионат, се казва в съобщението на "червените", публикувано на клубния сайт.