Ясно е кой ще играе срещу Рони О’Съливан в България

снимка: БФ Снукър

Българинът Никола Кемилев ще се изправи срещу Рони О’Съливан. Това стана ясно днес след проведения турнир между 8 от най-добрите български играчи в спортен бар „Академията“,

Както е известно един от най-великите играчи в снукъра Рони О‘Съливан ще пристигне в България на 20-ти ноември за демонстративен двубой срещу друга легенда – Джим Уайт.

Голямото шоу ще се състои в зала „Триадица“ като много изненади очакват българските фенове на джентълменската игра.  Рони О‘Съливан ще изиграе двубой в 2 от 3 фрейма срещу Никола Кемилев по време на шоуто.

Никола Кемилев показа, че се намира в най-добра форма в момента от българските играчи. Той победи на финала Иван Кюпов с 3-0 фрейма под зоркото око на чаровната съдийка Пролетина Величкова.

Преди това Кемилев се справи с Братислав Кръстев с 3:2 фрейма в най-вълнуващия и драматичен двубой от турнира. Кемилев взе преднина от два фрейма преди Братислав да изравни за 2:2. В петия решителен фрейм останаха розова и черна топка, като Брандо имаше нужда от снукър. В крайна сметка Никола Кемилев обра овациите с победата, след което се справи без проблеми и във финала.

Този турнир бе генерална репетиция за PTC Bulgaria Open, както за най-добрите български играчи, така и за най-добрите български съдийки Пролетина Величкова и Десислава Божилова.

Другата седмица България приема Световните снукър звезди за четвърта поредна година. 21 българи ще започнат участието си от квалификациите, които стартират още в сряда. Всички ще се стремят към място в основната схема на турнира, която стартира в петък с участието на Марк Селби, Джон Хигинс, ДжъдТръмп, Шон Мърфи и Стюарт Бингам.