Ясен е следващият съперник на Кличко

снимка: Колаж: Sporta.bg

Ясен е следващият съперник на великия шампион Владимир Кличко, но за съжаление на всички фенове на Кубрат Пулев, това няма да е Кобрата.

По всяка вероятност следващият опонент на световния шампион в тежка категория ще бъде друг непобеден боксьор до момента - Денис Бойцов, който също е представляван от "Зауерланд".

Единствената пречка пред този двубой се явява мачът на руснака срещу Алекс Леапай - Лъвското сърце. Боят между двамата ще се състои на 23-и ноември и ще е за Азиатско-океанската титла на Световната боксова организация.

При победа, каквато се очаква, за Бойцов, то той ще бъде следващият, който ще се пробва срещу Кличко, който има само 3 загуби в 64 мача до момента. 

Статистиката на Бойцов засега е безупречна, след като има 33 победи, а цели 26 от тях са след нокаут. В съобщението на "Зауерланд" не се споменава за коя от титлите на Кличко ще се бие руснака, но по всяка вероятност става дума за тази на Световната боксова организация (WBO).

"Потвърдено! Ако Денис Бойцов победи Леапай на 23.11 ще стане следващият задължителен съперник на Кличко", гласи съобщението на официалната страница на отбора.

Sporta.bg припомня, че двубоят на Кличко срещу Кубрат Пулев също е задължителен, след като Кобрата победи Тони Томпсън и завоюва званието "претендент №1" за световната титла в тежка категория на IBF, която също е притежание на украинеца.