Кобрата: Нормално е Кличко да го е страх от мен...

снимка: Sauerland Facebook

Интерконтиненталният шампион на Международната боксова федерация (IBF) Кубрат Пулев увери, че ще „тренира като идиот“ за дългоочаквания мач за световната титла с Владимир Кличко.

Преговорите за двубоя вече започнаха и вероятно той ще се състои на 6-ти септември, макар да няма все още официална информация. Според Кобрата много хора ще се радват на негов провал, но той самият е убеден, че има достатъчно качества, за да се справи с украинския супершампион.

Никой не беше чувал последния съперник на Кличко, той беше пълен анонимник. Такъв беше и моят последен опонент Ивица Перкович – не се знае кой щеше да победи от двамата, ако бяха играли един срещу друг“, каза Пулев пред bTV.

До края на годината трябва да се осъществи мачът ми с Кличко. Не ме е страх, в бокса страхът се преодолява още в детските години, после идва опитът. Кличко има силни страни, все пак 10 години е на върха, но е бил побеждаван неведнъж (три пъти бел.ред.) и сега ще му бъде поредният.

Нормално е да бяга от мен – аз съм Кубрат Пулев и той знае какво представлявам. Всички му знаят слабите страни, има какво да му покажа. Той никога не дава реванш на противниците си, а това не е поведение на шампион.

Ще дам най-доброто от себе си, ще тренирам идиотски до мача с него. Винаги нося българския флаг и винаги го вдигам, но ако загубя, може и да не го развея. Имам зложелатели, които искат да загубя, но на другите ще кажа да вярват в мен и в самите себе си“, каза Кобрата.