Ядрото на България в идеалния отбор на издънките на Световното по волейбол

снимка: poland2014.fivb.org

След еуфорията от спечелената титла в Полша стана време за анализи и оценки на всички отбори по време на Световното първенство по волейбол, което приключи през изминалия уикенд с гръмка победа на домакина с 3:1 над доскорошния световен първенец Бразилия.

Авторитетният спортен сайт SportoweFakty.pl даде своята индивидуална оценка за най-слабите играчи по време на турнира и, дали изненадващо или не, в идеалния отбор от 14 души (две шестици + двама играчи на поста либеро) попаднаха цели трима българи.

В отбора на титулярите попада основният нападател на България Цветан Соколов, който беше големият "липсващ" за националния ни тим, след като изигра най-слабите си две седмици, откакто е в мъжкия ни тим.

В края на турнира той дори се оказа резерва на Даниел Милушев, с което той се провали в опита си да поведе отбора към медал на Световното първенство. Той записа слаб показател на сервис, имаше под 50% успешна атака в турнира, а на блокада така и не се сработи с Гоцев, Йосифов и Тодоров.

Сред резервите на идеалния отбор от разочарования са двамата най-опитни в отбора - Тодор Алексиев и Андрей Жеков. За разпределителя това беше първо голямо първенство след Европейското през 2011 година, като той показа колеблива игра и невинаги се справяше добре край мрежата.

Капитанът на националите пък се оказа резерва на Николай Пенчев и Тодор Скримов, но когато му беше гласувано доверие, той разочароваше със слабо посрещане и недостатъчно добро нападение.

Ето и двата отбора, предоставени от полския сайт:

Тим №1: Цветан Соколов (диагонал), Драган Травица (разпределител), Драган Станкович (централен блокировач), Николай Апаликов (централен блокировач), Алексей  Спиридонов (посрещач), Симоне Пароди (посрещач), Ермаков, Голубьов (либеро)

Тим №2: Леандро Висото (диагонал), Андрей Жеков (разпределител), Симоне Бути (централен блокировач), Крер (централен блокировач), Тодор Алексиев (посрещач), Иржи Ковар (посрещач), Никола Росич (либеро)