Във Ферари очакват "нов и по-щастлив" Кими Райконен

снимка: Guliver/Getty Images

Отборният шеф на Ферари Маурицио Аривабене сподели увереност, че през тази година феновете на Формула 1 ще видят "един нов, по-щастлив" Кими Райконен.

През миналата година финландецът се завърна в семейството на Ферари, но първият му сезон в Скудерията не протече по най-успешния за него начин. 2014 бе най-лошият сезон на "Айс Мен" в кариерата му до този момент, а четвъртото място на "Спа" се оказа и най-доброто му класиране за кампанията.

Маурицио Аривабене обаче е убеден, че за световния шампион от 2007 година предстои един напълно различен и по-добър сезон.

"През миналата година Кими имаше проблеми, защото той не чувстваше дотам болида си. Особено предната му част", заяви босът на "кончетата".

"Това не бе кола, която бе съобразена със стила на каране на Кими Райконен. Тези дни обаче той демонстрира, че вече чувства болида по-добре и го виждаме да се усмихва", добави Аривабене.

Шефът на Ферари добави, че поведението на Райконен в гаража също е по-различно спрямо миналия сезон.

"Кими също бе на земята, опитвайки се да коригира нещо по машината. Попитах го - "какво правиш"? А той ми отговори - "аз също бях механик". Това е атмосферата в отбора в момента. Всички момчета около него бяха изненадани да го видят как той постоянно говори, и говори. Помислих си, че може би е болен, но това не бе така. Това е просто ентусиазмът, който го е завладял. Сигурен съм, че през тази година Кими може да демонстрира нивото си", обясни Аривабене.

"Кими е много мотивиран и се разбира много, много добре с новия си съотборник Себастиан Фетел, което също е страхотно", завърши шефът на "кончетата".