Война между Розберг и Хамилтън?

снимка: БТА/AP

Индицентът между пилотите на Мерцедес Нико Розберг и Люис Хамилтън по време на Гран при на Белгия ще бъде внимателно разгледан от отбора. Двамата се сблъскаха във втората обиколка на „Спа“ и в последстие това доведе до отпаденото на англичанина.

Британският пилот настоя, че Нико е направил нарочно тази маневра и си е признал за това.

От своя страна шефът на Мерцедес Тото Волф коментира ситуацията като наблегна на успокояването на обстановката в отбора.

„Ще решим какво да правим, когато всички се успокоят и мислят трезво. Много съм разочарован. Нико не трябваше да прави така“, коментира той.

В момента разликата между двамата съотборници нарастна на 29 точки, като те са единствените и преки конкуренти за шампионската титла. До сега от Мерцедес позволяваха на своите пилоти да се състезават свободни без отборни заповеди, но след случката на „Спа" това ще се промени. Волф сподели пред репортери след състезанието, че не е очаквал ситуацията да ескалира до такава стенен.

„Мислех, че след като и преди са карали един срещу друг няма да се стигне до това. В момента обаче те преминаха границата и сега трябва да променим нещата за в бъдеще. Това, което видяхме бе, че Розберг не бе подготвен да подходи правилно на изхода от завоя и това причини удара. Не искаме да се получават такива неща“, сподели австриецът.

„Получи се много разгорещена дискусия между двамата на срещата на тима, но трябва да се знае, че Нико не го е бутнал нарочно. Това са глупости. Важното е, че не се стигна до по-сериозен сблъсък. Инцидентът не трябваше да се случва и Нико може да получи наказание от отбора“, обясни ситуацията Волф.

От Международната автомобилна асоциация (ФИА) също разглеждат ситуацията и преценят дали да вземат допълнителни мерки след като стюардите не разследваха инцидента. Ако те преценят, че Нико има вина, то ще последва наказание за него.

Двамата съотборници се изправявт в пряк сблъсък не за първи път през сезона. В Гран при на Бахрейн Хамилтън победи Нико. В Гран при на Монако прехвърчаха искри след като германецът зае пол позишън и отне възможността на своя съотборник да подобри бързата си обиколка. По време на Гран при на Унгария те се спречкаха отново след като Люис отказа да пусне Нико, който беше с различна стратегия по време на състезанието.

Остават още 7 състезания до края на сезона, които несъмнено ще предизвикат вниманието на битката между двамата приятели от детските години в картинг сериите.

Следващото състезание е след 2 седмици на пистата „Монца“ в Италия.