Волейболът иска националите отново да се готвят на Белмекен

снимка: poland2014.fivb.org

Националните отбори по волейбол отново да тренират на високопланинската база Белмекен догодина. Това е една от идеите, които ще бъдат обсъждани на предстоящото заседание на Управителния съвет (УС) на Българската федерация по волейбол (БФВ).

Очакваната дата за сбирката е 18 ноември, мястото не е уточнено, може да е и извън столицата.

"Ще търсим нови варианти на подготовка, сред които е и Белмекен", заяви президентът на БФВ Данчо Лазаров пред в. "Труд". 

"Базата е хубава и навремето там са тренирали много наши и чужди отбори не само по волейбол. Американците например този сезон имаха точно такава високопланинска подготовка и видяхте колко силен отбор бяха. А жените им станаха и световни шампионки".

Лазаров допълни, че скоро предстоят срещи на част от ръководството на централата с националните селекционери Пламен Константинов и Владимир Кузюткин. Възможно е това да стане в Русия, където в момента са и двамата. Тяхната смяна не е актуална, отново декларира президентът.

"Предстои ни нова тежка година с много състезания и искаме да обсъдим с треньорите отдалече каква тактика да се предприеме в подготовката и мачовете", допълни Лазаров.

"Очакваме и силна подкрепа от държавата за домакинството на европейското първенство при мъжете и като цяло за подготовката", каза още шефът на БФВ.