Влиза ли Кубрат Пулев в политиката?

снимка: SPORTA.BG

Никога не бих влязъл в политиката. Не искам да се заричам, но за мен това е нещо много пошло. В тази игра трябва да потъпкаш себе си. Трябва да станеш лизач на задни части, трябва да преглътнеш самочувствието и честта си, но аз никога не бих го направил. Не мога да си представя да действам в личен и партиен интерес, а да не помагам на хората. Нещата са много изкривени - не само в българската политика, но и като цяло по света. Много партии са ме канили, но на всичките отказах“.

Това разкри Спортист №1 на България за 2012 година Кубрат Пулев в интервю пред в-к „Преса“, говорейки за политическите процеси не само у нас, но и в Украйна. Един от водачите на антиправителствените протести в Киев е именно боксьор – Витали Кличко, който оглавява своя собствена политическа формация – УДАР.

Кобрата от своя страна отново изрази съжаление от начина, по който политиците в България са управлявали страната в последните повече от 20 години.

Кличко донякъде е прав да поведе хората. Ситуацията обаче не е толкова проста. Витали вече е политик, а не толкова боксьор (б.р. - Витали Кличко не се е боксирал от година и половина). Събитията и процесите в Украйна се диктуват от чужбина, както е и в България. Страната е разединена и хората са изнервени. Случващото се там много наподобява на това у нас“.

Много от хората с по-големи възможности и амбиции избягаха от родината ни. Същото ще се случи и в Украйна на Кличко, ако не се вземат мерки. Ситуацията и в двете страни е изключително жалка. През ХХI век гражданското общество трябва да върви към обединение и развитие, а ние ще се избием. Призовавам политиците да се вземат в ръце и да започнат да работят. Нито едно положително нещо не съм видял да се е случило в държавата от началото на годината", сподели мнение Кубрат Пулев.

Кобрата говори и за предстоящия си двубой с Шърман Уилямс на 14 декември. Софиянецът обеща, че няма да подцени съперника си въпреки разликата в класите.

"Чувствам се добре. Предстоят ми няколко спаринг-срещи, които ще ме вкарат в ритъм за мача. Нямам търпение да се кача на ринга. Противникът ми е сериозен съперник, който е изключително агресивен. Вярвам, че съм по-класният боксьор, но няма да го подценя. Той неведнъж е решавал изхода на двубоя с нокаут. За Кличко или за някой друг ще мисля едва след предстоящата ми среща. Не казвай хоп, преди да си скочил. Отдавна следвам тази максима“, посочи големият шампион.