Кубрат Пулев: Искам всичките титли на Кличко

снимка: БТА

Българският исполин Кубрат Пулев обяви, че иска да претендира за всички шампионски титли на Владимир Кличко. Както е известно, в момента текат преговорите между представителите на двамата боксьори, като Кобрата е официален претендент за пояса на украинеца във версия Международна боксова федерация (IBF).

Освен на нея, Владимир Кличко е шампион и на Световната боксова асоциация (WBA) и Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO). Украинецът искаше да обедини четирите пояса чрез мач с настоящия шампион на Световния боксов съвет (WBC) Бърмейн Стивърн, но роденият в Хаити канадец отказа да се изправи срещу Кличко тази година.

"Ще претендирам за всички пояси на Кличко. Имам право, но това зависи от нашия щаб. Най-важното е да съм подготвен и да се чувствам добре. За Владимир е типично да променя мнението си. Винаги говори това, което трябва и му е удобно.

Много добре знае кой съм аз и какви са ми качествата. Няма да може да се справи с мен. Нека сбъдна мечтата си за двубой с Кличко и след това ще кажа какви са ми следващите амбиции.

Но каквото и да се случи, какъвто и да е развоят на мача, аз да се чувствам удовлетворен от себе си", заяви Кобрата по време на демонстрация на каране на камиони с боксови ръкавици.