Владо Стоянов обяви кога се завръща, прогнозите не са оптимистични

Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов продължава уверено своето възстановяване от тежката травма, която получи през март на тренировка на националния отбор. 30-годишният страж скъса пателарно сухожилие и лекарите предвидиха, че ще отсъства от терените от 6 до 8 месеца. Стоянов заяви, че след лечението в Барселона здравословното му състояние е значително по-добро. 

"Прекарах повече от три месеца в клиника в Барселона. Здравословното ми състояние е добро. Докторите казват, че вървим в правилната посока", заяви вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов в интервю за клубната телевизия.

Владо обаче не обяви точна дата за завръщането си на терена. Явно контузията на вратаря се е оказала по-сериозна от очакваното, защото той предвижда да започне тренировки чак през пролетта на следващата година.

"Лекарите не са ми дали срокове за връщане в игра. Случаят ми е специфичен. Ще бъде доста добре за мен, ако през пролетта на 2018 г. започна тренировки. Стисках палци на отбора пред телевизора. Не е приятно за един футболист да стои отстрани и да наблюдава своите съотборници. Надявах се Лудогорец да влезе в Шампионската лига, но и участие в групите на Лига Европа е голям успех", допълни стражът.

Владислав Стоянов сподели, че Лудогорец вече е голямо име на европейската сцена и другите тимове не си позволяват да подценят разградчани, а така мачовете им стават още по-трудни. Вратарят на "орлите" коментира групата на своя тим в Лига Европа и заяви, че се е надявал много на участие в Шампионската лига.

"Първото ни участие в Лига Европа през 2014 г. бе доста по-различно. Съперниците ни подцениха. Дори минавахме за аутсайдер в групата. Но видяхте какво се получи. Завършихме първи, без загуба. Сега е друго. В Европа вече знаят за Лудогорец. Участвахме два пъти в Шампионската лига. Ще бъде много по-трудно. Истанбул Башакшехир, Хофенхайм и Брага са класни тимове. В групата няма изявен фаворит. Съперниците ни са корави отбори, добре подготвени тактически", категоричен е вратарят на Лудогорец.