Стоичков и звездите направиха тур в музея под Аязмото

снимка: Facebook

Днес е денят на Христо Стоичков. Камата ще изведе своя сборен отбор от приятели срещу "Дрийм тийм" на Барселона от 20:00 часа на стадион "Берое" в Стара Загора. Преди зрелищния сблъсък обаче носителят на Златната топка за 1994 година организира скромен тур из града за своите бивши съотборници, както и за легендите на българския футбол, които ще играят в отбора на Ицо. Той ги заведе в Регионалния исторически музей, където разгледаха богатата колекция, информира БТВ.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров пък организира частна обиколка за футболистите и похвали Камата, че е избрал точно града под Аязмото за арена на звездния сблъсък.

"Нека се получи едно истинско шоу! Стара Загора е един хубав български град, който има много богата история и сами ще може да се уверите в това!", заяви в началото на обиколката в музея градоначалникът.

Стоичков пък благодари на звездите, че са го уважили и не пропусна да се пошегува със своите гости в типичния си стил.

"Благодаря на всички. Прекарах най-добрите си години като футболист във вашата компания. Днес е един много специален ден за мен. Не сме два отбора! Всички ние сме приятели! Приятелството не се купува, а се показва всеки ден! Благодаря много на всички, че ме приехте като част от "Барселона". Никога няма да забравя първата си вечер, когато вечеряхме със Салинас, господин Кормеа винаги ми чистеше обувките, за да мога да вкарвам. Масажистът пък ми подготвяше краката. Благодаря много на всички вас! Скъпи приятели, колеги, още веднъж благодаря, че сте тук с мен в този толкова важен град за България! Важно е, че всички сме заедно!", сподели Христо Стоичков.