Владо Николов с грозна атака към Казийски: Предаде България

Владимир Николов навърши вчера 40 години. И за първи път говори открито и с подробности за скандала преди олимпийските игри в Лондон през 2012-а. Тогава Радостин Стойчев и звездата Матей Казийски напуснаха в навечерието на Игрите. Двамата поставиха ултиматум, че няма да работят в националния отбор при това ръководство на федерацията.

В предаването “Фермата” бившият капитан призна, че се чувствал предаден. Според Владо Матей е провалил и огромния шанс на България да стане олимпийски шампион или медалист. „Оттеглянето му изигра огромна роля. Той имаше избор да вземе решение – да избере позицията за България или против България. И той избра против. Такива моменти имаш единици в живота, когато можеш да спечелиш олимпиада“, разказа Николов на друг от участниците в риалити формата.

Тогава на мястото на оттеглилия се Казийски влезе неопитният по онова време Тодор Скримов.


„На мачовете, на които той се пропука, Матей щеше да ги отиграе насън, както стотици пъти е правил преди това. Той даваше спокойствие на всички. Те знаеха, че когато е тежко, той ще свърши работа.

Аз се почувствах предаден от Матей, заедно бяхме силни. Когато аз и той бяхме заедно и във форма, другите отбори се страхуваха от нас“, продължи Владо Николов. За своя най-слаб мач в кариерата си Николов определи двубоя с Куба на световното първенство в Япония през 2006 г. 

„Най-слабият ми мач беше на Световното първенство през 2006 г. в Япония, когато направихме пробива срещу Куба. Чух се с Мая и тя каза „Искаш ли да ти кажа нещо? Честито, роди ти се син“. На този мач бях нула“, спомни си бившият ни национал.