"Лъвовете" пак катерят Белмекен преди Световното

снимка: Facebook.com/Bulgarian Volleyball Federation

Българският национален отбор по волейбол обяви програмата си до световното първенство догодина. "Лъвовете" на Пламен Константинов ще направят високопланински лагер преди шампионата, който ще се проведе от 10 до 30 септември в България и Италия.

Селекционерът качи тима на базата "Белмекен" и преди Европейското в София през 2015 година, когато завършихме четвърти. Сега той отново ще води тима си на същото място.

В момента Константинов избистря всички детайли по подготовката на нашите момчета преди важния световен форум. Програмата им ще бъде изключително интензивна. Първо, "лъвовете" ще участват в дебютното издание на Нова волейболна лига, която се явява наследник на Световната лига. В средата на юли пък започва истинската подготовка за Световното.

В четвъртък в Рим ще бъде първата официална пресконференция за шампионата през 2018. На нея ще присъстват президентът на федерацията Данчо Лазаров, заместникът му Любо Ганев, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Официалното представяне на съвместното ни домакинство с Италия пък ще бъде след около две седмици, съобщава родната федерация.