Владо Николов часове преди края на кариерата си: Целта утре е само победа, ще има много изненади

снимка: БГНЕС

Днес в зала "Арена Армеец" се проведе пресконференцията преди бенефисния мач на Владимир Николов "Моята игра", който е от 20:00 часа утре.

Легендата на българския волейбол ще се сбогува с любимата игра в най-голямата зала в България, а участие ще вземат звезди от целия волейболен свят, както и националният тим на страната ни.

Пред медиите днес застанаха треньорите на двата отбора съответно Пламен Константинов и Владимир Алекно, бившият вече капитан националите Владимир Николов и бившият треньор на "лъвовете" Камило Плачи.

Четиримата говориха за моментите, които ще трогнат зрителите утре, но не разкриха нищо за шоуто.

"Този волейболен мач ще бъде на най-високо ниво. Ще има забавни елементи, за да може феновете, а и ние да се насладим максимално на момента. Целта е само и единствено победа", започна с усмивка Николов.

"Обещавам изненади, но няма да ги разкрия сега. Обещавам емоции, но целта е победа", с усмивка продължи юношата на Левски.

"През този сезон често гледах българското първенство. Хареса ми нивото, имаше 9 равностойни отбора, като всеки можеше да победи всеки. Залите се пълниха, дори ние с Левски поставихме рекорд по посещаемост във волейболната Суперлига в мача с Нефтохимик. 

Искам младите да вярват в себе си, да имат цели. Искам волейболът тук да се развива", завърши бившият капитан.

Камило Плачи получи интересен въпрос, дали ще изготви тактиките и за двата отбора, на което италианецът отговори така:

"Владимир Николов е поканил много звезди, няма съмнение в това. Всички те са величия и са направили много за спорта. Сигурен съм, че "Арена Армеец" ще бъде център на вниманието утре."

Владимир Алекно пък не изпсуна момента да се пошегува със своя колега: Виждате типичен италианец - питат го въпрос, а той разказва всичко друго, но не отговаря на въпроса.

"Пожелавам на всички млади състезатели да направят това, което Владо постигна. Както на клубно, така и на национално ниво. Не трябва в един отбор да се посочва лидер. Лидерът трябва сам да се отличи, а до себе си имам такъв. За сега съставът няма да го разкрия, тъй като господин Алекно също пази играчите си и не казва нищо за играчите, които ще излезнат срещу моите момчета утре", коментира с усмивка Пламен Константинов.