Владимир Кузюткин: Да не забравяме с кого играхме

снимка: fivb.org

Старши треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин остава реалист след загубата от Русия в първия мач от втората групова фаза на Световното първенство в Италия 2014.

“Лъвиците” отстъпиха с 3:1 (23:25, 15:25, 28:26, 25:19), но показаха зъби, особено в третия сет, в който стигнаха до невероятен обрат срещу защитаващите титлата си рускини, реализирайки седем поредни точки от сервис.

Кузюткин коментира, че Русия е един от най-силните отбори в света и от тази загуба не трябва да се правят трагедии, като на същото мнение бе и капитанката Страшимира Филипова.

“Никога не трябва да забравяме с кого играхме. Отборът на Русия е един от големите фаворити за титлата. Грешките, които направихме в първите два сета, бяха нормални, но загубихме контрол върху играта в четвъртия и Русия незабавно ни наказа”, каза руският специалист на пресконференция след мача.

“Русия ни затрудни много с ефективността си на сервис. Отговорихме с кураж в третия и се опитахме да използваме същата стратегия и в четвъртия, но Русия направи нужното и спечели заслужено” сподели Старшимира Филипова.

Днес българските момичета излизат срещу силния състав на САЩ, а мачът отново е от 21:00 часа наше време.