Русия укроти "лъвиците" на Световното първенство

галерия:

снимка: fivb.org

България остана на шесто място в генералното класиране на група "F" от световното първенство по волейбол за жени, след като родният национален тим загуби с 1:3 (23:25, 15:25, 28:26, 25:19) от отбора на Русия. Съперничките на българките вече са втори в подреждането.

Българките поведоха с 16:15 до второто техническо прекъсване в мача, но високата 202 сантиметра Екатерина Гамова беше в основата на знаменит обрат за рускините, които натрупаха преднина до 23:17. Българките спасиха три сет-бола на съперничикте но това беше крайно недостатъчно и те загубиха.

Рускините контролираха развоя на втория гейм до първото техническо прекъсване и водеха с 8:5, а дефицитът на българките беше съкратен от силен ас на Елица Василева.

Това обаче беше една от общо шестте точки от сервис за родните националки в този мач, а именно тази част от статистиката беше в основата на загубата. Мощна серия от 9:2 точки пък сложи край на втория гейм.

В гейм номер 3 рускините напреднаха рано с пет точки разлика, а българките сваляха упорито изоставането си, за да имат минимален шанс при 21:18 в полза на съперничките.

Момичетата на Владимир Кузюткин направиха чудото и изравниха до 24:24, а в последствие спечелиха гейма.

Рускините не загубиха концентрация и спечелиха четвъртия гейм при 25:19, въпреки усилията на българките.

Елица Василева отбеляза 16 точки за българките, докато за Русия с 26 се отчете Татяна Кошелева.