Вижте колко прибира Попето в Рубин (Казан)

снимка: rubin-kazan.ru

В Русия публикуваха заплатите на футболните звезди в местното първенство, пишат колегите от "Тема спорт". Сред тях има и българско присъствие и то е на капитана на националния ни отбор Ивелин Попов. 

Нападателят, който премина под наем до края на сезона от Спартак (Москва) в Рубин (Казан), прибира по 1,8 милиона евро на година. Това му отрежда разделянето на 47-58 място заедно с Ахмед Муса от ЦСКА (Москва), със съотборника му Сергей Рижиков, Софиан Хани от Спартак (Москва), Алексей Миранчук от Локомотив (Москва), Александър Ерохин от Зенит, Дмитрий Полоз от Зенит, Елимир Набиулин от Зенит, Салваторе Бокети от Спартак (Москва), както и Антон Шунин от Динамо (Москва).

Най-добре заплатеният играч в руската лига е Леандо Паредес от Зенит със сумата от 5 милиона евро, втори е Ведран Чорлука от Локомотив (Москва) с 4,5 милиона евро, а третата позиция е за Бранислав Иванович от Зенит с 4,1 милиона евро.

Топ 10 се затваря от Мануел Фернандеш от Локомотив (Москва), Куинси Промес от Спартак (Москва), Артьом Дзюба от Арсенал (Тула), Луис Адриано от Спартак, Александър Кокорин от Зенит, Доменико Кришито от Зенит и Фьодор Смолов от Краснодар с 2,9 милиона евро.

Данните са на "Sports.ru", позоваващи се на ръководителите на клубове, спортните директори, треньори, агенти и самите футболисти. Сумите са формирани както от заплати, така и от премии.