Вижте как тенисист си изпати заради брутална симулация на съдия

Тенисът се слави като джентълменски спорт, но понякога се случва играчите да си изпуснат нервите, било като чупят ракети или ги хвърлят в яда си.

Точно това се случи в мача между представителя на Барбадос Дериън Кинг и англичанина Кори Едуард на турнира от сериите "Чалънджър" в Шарлътсвил (САЩ).

Кори бе спечелил първия сет с 6-4 и водеше с 4:2 точки в тайбрека на втория, когато нова точка за британеца провокира Дериън Кинг да изпадне в ярост, хвърляйки ракетата си по посока на огражденията зад гърба си.

За негово нещастие близо до мястото, където се удари ракетата му, се намираше пълничка съдийка на линията, която се строполи на земята, а впоследствие тенисистът от Барбадос бе дисквалифициран заради този си нервен изблик.

Любопитното в случая е, че на видеото от инцидента съвсем ясно се вижда, че ракетата не удря жената, а само леко я закача, след като е отскочила от завесата зад корта. Съдийката обаче реагира така, че дори Кристиано Роналдо би ѝ завидял при втората дузпа в мача с Лудогорец.

И докато суперзвездата на Реал Мадрид може да бъде оправдан за симулацията си, заради големия залог на мача и желанието си за победа, то американската реферка не би трябвало да има никакви мотиви за това си изпълнение, което в крайна сметка доведе до отстраняването на Кинг.

Сънародникът на Риана веднага се извини за постъпката си, а и на видеоповторенията ясно се виждаше, че той не вложи никакъв умисъл в действията си, но това не му помогна.

Преценете сами дали съдийката бе наранена толкова сериозно, че не можеше дълго време да се изправи на крака, или заслужава "Оскар" за изпълнението си: