Гарбине Мугуруса: В България слагат краставица и в кафето

снимка: wtatennis.com

Испанката Гарбине Мугуруса Бланко публикува втора част на своя блог от София, който води по време на Турнира на шампионките на WTA в София.

Ето нейните впечатления и очаквания преди първата ѝ среща с Екатерина Макарова тази вечер в "Арена Армеец":

"Здравейте! Това е вторият ми ден в София, но вече съм с багаж! Ходих до летището, за да си го взема, като се молех да е там. Днес (на 28 октомври) беше моят последен тренировъчен ден, преди да започна своите срещи. Тренирах два пъти с различни партньори.

На обяда стигнах до заключението, че в България има краставица във всичко, с изключение на портокаловия сок и водата. Последното нещо, за което си мислех, че в него няма краставица, беше моето кафе с мляко, но като го разбърках, тя изплува на повърхността на чашата.

След това поиграх тенис на маса с моя треньор и го победих лесно. После с моя физиотерапевт работихме за възстановяването ми, като слушахме хитове от 90-те години на ХХ век, като бях увеличила звука максимално на парчето "Ecuador". Беше много забавно, защото обичам да слушам музика.

Приятно е, че и Карла Суарес Наваро е тук, на Турнира на шампионките, защото тя е моя партньорка на двойки и наистина се насладих на нашето участие в Сингапур. Очаквам с нетърпение сряда, когато ще направя своя дебют в Турнира на шампионките!"

Гарбине