Вижте как се гаврят с руснаците в Пьончан

снимка: twitter.com

Международният олимпийски комитет наложи забрана на руските спортисти да участват на Зимните олимпийски игри в Пьончан през февруари 2018, освен ако не докажат, че не са употребявали допинг. Сега МОК оповести и най-минималните си изисквания към екипировката на руснаците.

Съгласно документа за изработване на екипировката, не се позволява използването на каквито и да е символи на националната идентичност. Гербът на държавата и емблемата на Националния олимпийски комитет трябва да бъдат заменени с олимпийските кръгове, а наименованието Русия се заменя с Олимпийски атлет от Русия.

МОК прави проблеми и за размера на шрифта. "Олимпийски атлет от" трябва да бъде изписано с еднаква големина с "Русия". "Team Russia" не трябва да присъства на екипировката, аксесоарите и оборудването. На всичко отгоре, шрифтът трябва да бъде на английски език и колкото се може по-универсален.

За екипировката са разрешени един или два цвята на националния флаг, но се налага предварително одобрение от МОК. Отделни части не трябва да се добавят. Тези строги изисквания се отнасят за всички спортисти, треньори и официални лица, а всички образци на екипировката трябва да бъдат одобрени от МОК, пише БГНЕС.