Високи цели за 'лъвиците' тази година

снимка: fivb.org

Класиране сред първите осем отбора на европейското първенство – това е целта, която постави националният селекционер на женския волейболен тим на България Драган Нешич.

"Лъвиците" ще участват това лято също така и на Европейските олимпийски игри в Баку, както и в Световната Гран При. "Игрите в Баку са важни, защото носят точки за световната ранглиста. Трябва да изпреварим Хърватия и Белгия, които в момента са пред нас", обясни Нешич.

Той добави, че ще се занимава също толкова сериозно и с тима за девойки до 23 години, както и с първия ни състав. Сръбският специалист иска да е близо до младите състезатели, за да следи развитието и подготовката им за първия отбор.

"Нямаме "А" и "Б" отбор, всички са в един състав. Всички волейболистки ще работят под мое ръководство. Като цяло целите са ни възможно най-високи. Всичко зависи от състава, който можем да изградим. Имаме малко проблеми с контузии.

Надявам се всички да бъдат готови до състезанието в Баку", каза Нешич, според когото в момента има поне седем - осем момичета, които скоро ще заиграят при жените. Той говори и за раздялата си с федерацията преди пет години. "През 2010 г. не се класирахме за Гран При. Играхме добре, но не успяхме и се разделихме.

Това беше според условията, нямаше никакви скандали, нямаше проблеми от нито една страна. Тогава една започната работа не беше довършена. Сега се надявам на повече успехи, тъй като този отбор е с по-добър потенциал от онзи преди години", смята сърбинът, ТВ7.