Виктор Генев изнудва Ботев за 12 бона, сменят го с Венци Василев

снимка: Полина Георгиева

Ботев е на път да замени Виктор Генев с Венци Василев. Днес Ботев и Генев не са се разбрали заради високата заплата от 12 000 лева на месец, която бранителят поискал.

Ботев Пд са се спрели на защитника на Берое Венци Василев. Той вече не е играч на старозагорския тим, след като прекрати взаимоотношенията си с тях, а от Ботев вече са разговаряли със защитника. Очаква се в най-скоро време Василев да се разбере с Ботев и да започне подготовка с водения от Николай Киров тим.

Венцислав Василев е роден на 8 юли 1988 г. в Перник. Юноша е на местния „Миньор“. Може да играе на два поста в защитата. Василев започва своята професионална кариера в родния си „Миньор“ (Перник) през 2006 г. Там за три години защитникът изиграва 66 мача и реализира едно попадение. В началото на 2010 г. подписва с кипърския „Арис“ (Лимасол), където за две години има 14 двубоя. През 2012 г. се завръща в „Миньор“, където остава година и половина. За този период записва 27 двубоя и отбелязва едно попадение. В началото на 2013 г. става играч на ЦСКА (София). За „армейците“ записва 58 мача и 5 гола. Преди две години преминава в Берое, където играе и до днес. Защитникът е записал участие и в 2 двубоя на националния тим на България.