ВИДЕО: Веселин Веселинов отстъпи в третия рунд на Судсакорн

галерия:

снимка: SPORTA.BG

Един от най-добрите български муайтай бойци Веселин Веселинов се представи на много добро ниво в най-престижния турнир в света по тайландско бойно изкуство.

 

Веско загуби с нокаут в третия рунд от Судсакорн Сор Клинмее, който е един от най-добрите бойци в света. Судсакорн има в своята кариера 248 победи, от които 58 с нокаут.

 

Боецът от клуб Vipring Веселин Веселинов показа мъжка игра в първите два рудна срещу елитният талйандец. Опитният Судсакорн обаче успя да повали българина след няколко много тежки удара. Най-силното оръжие на Веско бяха мощните клинчове, с които тормозеше Судсакорн.

 

Судсакорн направи два нокдауна на Веселинов, като веднага след удара на гонга се хвърляше още по-настоятелно към българина.

 

Въпреки загубата на Веселинов, самото участие в надпреварата се счита за невероятен успех на българския муайтай в страната на този спорт. Веселин Веселинов има 27 двубоя зад гърба си, но бе поканен да участва в най-големия турнир по муай тай - "Кing of Muay Thai"

 

Двубоят бе предаван пряко по тайландската телевизия. В този турнир се бият най-добрите тайландски бойци, които се изправят срещу най-силните европейски състезатели. Именно Веселинов бе избран да представи останалата част от света срещу родината на муайтая в лицето на Судсакорн.