ВИДЕО Свирепият Усик нокаутира борбения Белю в мега зрелище

Абсолютният и неоспорим световен шампион в полутежка категория Александър Усик нокаутира в епичен мач  любимецът на Острова Тони Белю. Украинецът нокаутира в 8-ия рунд британецът, въпреки че втория спечели повече от рундовете.

Така галавечерта в "Манчестър Арена" завърши по възможно най-зрелищния начин, а зрителите останаха разочаровани, че не видяха сензация и в крайна сметка фаворитът оправда статута си на такъв и запази всички четири пояса на световните федерации, както и този на списание "Ринг".

Англичанинът започна доста силно и се възползва от пасивността на Усик, за да му създаде проблеми в първите три рунда, но постепенно олимпийският шампион от Лондон 2012 започна да става по-ефективен с водещата си дясна ръка. След петия рунд движението на Белю стана по-бавно, гардът му често бе ниско и той не блестеше с движение, като твърде често се застояваше до въжетата и в ъглите на ринга. Усик пък започна да намира идеалната дистанция и в крайна сметка комбинациите му свършиха работа, като именно интензитетът на лявата му ръка доведе до нокаута.

Белю изпадна в сълзи след поражението и поздрави шампиона, като това е първата му загуба в полутежка категория и вероятно е последният му мач, защото ще обяви отказването си, но не е изключено отново да се завърне срещу битка със сериозен хонорар и интерес. Усик пък почти сигурно ще оваканти поясите си, за да преследва слава в по-горната тежка категория.