(ВИДЕО) СТРАХОТНО! Бултрасите събраха 6000 лева на търг за болния Ники за 1 час

галерия:

снимка: botevplovdiv.bg

Похвална инициатива с благотворителна цел осъществиха феновете на Ботев. Бултрасите се обединиха, за да съберат пари и да помогнат на застигнатия от коварна болест фен - Ники.  На 23-годишния привърженик на клуба е поставена тежката диагноза левкемия. Болестта изисква специфично лечение, което ще се проведе в Германия, като за него са необходими средства, събирането на които вече започна.

4152584

Над 11 хиляди лева общо се събраха в три последователни дни за "Кауза Ники". Това се случи на Кубинско парти (3500 лева) в петък, на баскетболния мач Академик - Левски (1333 лева) в събота и на благотворителен търг (6000 лева) в неделя. 

Феновете на Ботев застанаха зад семейството на Ники и показаха безрезервната си подкрепа към тях. Те успяха да разплачат до сълзи бащата на момчето, който не скри емоцията си след края на събитието. 

"От 40 години съм фен на Ботев и никога не съм си представял, че такъв ден ще настъпи за мен. Ден в, който цялото "жълто-черно" семейство застава зад моето семейство. Ден, в който искам да изкажа огромното си бащино благодаря. С това, което правите, давате огромен кураж и сили в тежката борба, която ни предстои. Още веднъж ви благодаря", сподели Тодор Попов, който не скри мъжките си сълзи пред препълнената зала на базата на Ботев в Коматево.

Една част феновете вчера дариха най-ценните си артикули събирани през години, а други пък наддаваха, за да може да се събере сумата от 6 хиляди лева само за един час. Всички те наддаваха за ценни фланелки от различни периоди, топки с автографи на бивши и настоящи футболисти, значки, календари и други интересни артикули от историята от 104-годишнината на "жълто-черния" клуб.

Търгът бе воден от члена на УС на КПБП Атанас Стафунски и музиканта на Ice Cream Малин Миланов - Монти, който дойде специално от София, за да стане част от събитието. Монти получи и първата си членска карта на Ботев, като в същото време предостави 10 нови албума на рап групата, които бяха изкупени за отрицателно време от феновете в залата.

 

4152585Близо 40 запалянковци от различни възрасти в залата и още толкова дистанционно, наддаваха над час за 60-те артикула. Както се и очакваше най-скъпо бе оценена шампионската фланела на футболиста на Барселона Деко, с която португалският футболист вдига купата на Шампионска лига през 2006-та година. Тогава испанците побеждават английския Арсенал на финала в Париж с 2:1. Ценният артикул, който бе предоставен от президента на БФС Борислав Михайлов на Евгений Петров, отиде в привърженик на "канарчетата", който пожела анонимност.

Вторият най-желан артикул на търга бе капитанската лента на бившия капитан на Ботев Иван Цветков от последния мач на "жълто-черните" през сезон 2014/2015, който бе грабнат от именика Антон Митрев.

4152586

Фракция "Лудата Банда" откупи пък първия екип на Тодор Неделев от мача на националите с Италия в Палермо за сумата от 500 лева. Момчетата подариха веднага фланелката на родителите на Ники, които присъстваха в залата.

Приятната изненада на търга бе продажбата на фенски шал от лимитирана серия на Александър Миневски, който бе наддаван до 500 лева. Шалът "Рамо до рамо" се явява и най-скъпият шал на Ботев в историята. Той отново бе закупен от фен пожелал анонимност.

Зам.кметът по "Младежки дейности и спорт" Георги Титюков, който не изпуска мач на Ботев, си закупи оригинална снимка на отбора на Ботев от 80-те години, а фен на Ботев пък увеличи архива си с ценна програма от 62-ра година от 1/8 финалния мач на КНК с ирландския Шамрок Роувърс.

Бултрасите наддаваха още за топки от различни години, значки, календари и други интересни артикули от историята на 104 годишния отбор.

В благородната кауза се включи и козметична компания Рефан България, които дариха 1000 лева по сметката на момчето!