(ВИДЕО) ПРИЯТЕЛСТВО ИЛИ АЛЧНОСТ: Марадона искал да издои 500 000 долара от Стоичков, плюс царски разкош

Христо Стоичков винаги се е хвалел, че Диего Армандо Марадона му е като брат. Ицо няколко пъти е прелитал Океана, за да взима участия в инициативи на Дон Диего. Паметен остава моментът, когато Камата пръв понесе на рамене легендарния аржентинец по време на бенефисния му мач на "Ла Бонбонера" в Буенос Айрес. 

Дали обаче Марадона питае толкова топли чувства към българина? Отговорът бе даден окончателно преди няколко дни по време на юбилейния мач на Стоичков на препълнения Национален стадион в София. Тогава Диего го нямаше. 

Sporta.bg пръв разясни къде е аржентинецът и каква болка и горчилка донесе не само на Камата, но и на своя клуб Наполи, който предаде, след като се обясни в любов към омразния на феновете от Неапол Франческо Тоти. 

Оказва се, че Марадона обича повече парите, отколкото приятелите си, които редица пъти са доказвали лоялността си към него. Именно финикийски значи са в основата на това Дон Диего да не се напъне да долети до България.

Sporta.bg разбра от организатори на шоуто от 20-и май, че сумата, която импресариото на Марадона е посочил, за да пристигне аржентинецът у нас е точно 500 000 долара. Те нагло информирали, че въпросната сума е в пъти по-занижена от други подобни изяви на техния клиент и е символична. Последвали са преговори за сваляне на мизата, но се е стигнало единствено до ултимативни условия от страна на антуража на Марадона.

Те са склонили по банковата сметка на Диего да постъпят 400 000 долара, но в желанията им е влизало това за аржентинеца да бъде отцепено цяло крило на хотел, с него да има минимум 20 човека охрана, а майстор-готвач да е на 24-часово разположение на възпълничкия идол на няколко поколения. И това далеч не са били всички претенции...

Хората на Марадона изрично са искали да се упомене в договор, че Дон Диего няма да се появи на стадиона, ако времето е лошо, но ще си прибере комисионната. Припомняме, че на 20-и май в София валеше из ведро, което означава, че Марадона нямаше да излезе от хотела, но щеше да гушне 400 000 долара. 

Явно на толкова оценява приятелството си с Ицо алчният Диего...

Самият Христо Стоичков до последно се е надявал Марадона да размисли и в името на дружбата им да пристигне в последния момент в София. Това обаче не се случи. Ден след юбилея Камата не скри, че тези, които не са го уважили и са пожелали хонорари, за да поритат рамо до рамо с него за 10-ина минути вече не са му близки. 

Нещо повече - Ицо обясни, че е изтрил телефонните им номера и тези хора никога повече няма да се доближат до него. В черния списък, освен Диего Армандо Марадона, влизат още Ромарио, Роберто Баджо, Хосе Луис Чилаверт, Любо Пенев и др.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ БЕНЕФИСНИЯ МАЧ НА МАРАДОНА, КОГАТО СТОИЧКОВ ГО ПОНЕСЕ НА РЪЦЕ !!!