България извъртя 0:0 с Чехия на турнира в Тулон

снимка: БГНЕС

Българският младежки национален отбор спечели първа точка на международния турнир по футбол в Тулон, след като завърши 0:0 с Чехия във втората си среща от група А. 

В първата среща нашите отстъпиха на домакините с 0:1, а третата им битка е на 24-и този месец с Мексико. Но според френските журналисти нашите не са изнесли продукция за завиждане.

"В скучен мач Чехия и България завършиха при нулево равенство. Срещата между двата отбора няма да остане в историята на турнира, а това беше и изключително затворена игра, в която преобладаваха фаулове в средата на терена, а за първото полувреме имаше точно един удар - на Георги Минчев от България", пише официалната страница на турнира.

През второто полувреме картината не се промени, а единствената ситуация за гол се откри пред чехите, но техен футболист от 6 метра не успя да намери мрежата на Китанов.

Състав на България:Георги Китанов, Радослав Терзиев, Пламен Гълъбов, Георги Радев, Лазар Марин, Милен Гамаков, Кристиян Малинов, Антонио Вутов (41-Радослав Цонев), Кирил Десподов (75-Димитър Велковски), Александър Георгиев (66-Божидар Краев), Георги Минчев