(ВИДЕО) Поветкин с брутален нокаут, свестяваха Прайс 10 минути

снимка: twitter.com

Александър Поветкин (34-1, 24 KO) разби Дейвид Прайс (22-5, 18 КО) с брутален нокаут в петия рунд в подгряващ сблъсък преди Джошуа-Паркър. Руснакът тотално обезличи съперника си на "Принсипалити" в Кардиф, а след нокаута 34-годишният британец бе свестяван цели 10 минути от медицинския щаб.

Така Поветкин стана официален претендент на Антъни Джошуа за титлата на WBA в тежка категория, тъй като в момента е носител на интерконтиненталния й пояс, както и на еквивалента му в Световната боксова асоциация (WBO). Кариерата на Прайс пък най-вероятно ще приключи след срама, който британецът бра пред собствена публика.

Сблъсъкът стана напечен още в първите два рунда, но тогава боксьорите само се опознаваха. В третия пък станахме свидетели на любопитен момент, след като и двамата паднаха в нокдаун.

По-нататък обаче Поветкин пое контрола над събитията и в петия рунд нанесе убийствена комбинация от ляво и дясно кроше, с което свали на земята окървавения Прайс. Съдията дори не отброи до 10, а директно спря мача, определяйки руснака за победител. На ринга пък нахлу медицински щаб, който веднага се погрижи за състоянието на ранения британец.